Mine salg

Under Mine salg finner du en oversikt over alle dine salg. Her kan du også søke enkelt og raskt blant dine auksjoner. Søkefeltet finner du under logoen til QXL, oppe til venstre på siden. Du kan søke på gjenstandsnavn, gjenstandsnr., referansenr., brukernavn eller etternavn. Merk: Hvis du søker på gjenstandsnr. vil du kun få en link til den aktuelle auksjonen. Alle auksjonene blir liggende i listene i to måneder. Under Mine salg har du følgende valg:
Åpne Auksjoner og Fastprisannonser
Her finner du en oversikt over hva du har til salgs. Du kan enkelt se din utropspris, fastpris og antall bud og om du eventuelt har valgt automatisk gjenopplasting. Du kan legge til bilder og dersom det ikke har kommet inn bud kan du stenge eller endre annonsen din. Listen viser en oversikt over alle auksjoner. For å endre klikker du på rullgardinmenyen og velger auksjoner, auksjoner uten bud, auksjoner med bud eller Fastpris og deretter QXL Gi et tilbud: På dine auksjoner med 1 gjenstand til salgs uten at du har fått bud kan du la potensielle kjøpere gi deg et tilbud som er lavere enn utropsprisen eller minsteprisen. Dermed kan du få solgt en vare til lavere pris en utropsprisen eller den skjulte minsteprisen som du har satt. For å benytte denne funksjonen klikk QXL og deretter på linken “Tillat direkte tilbud på denne gjenstanden” For å deaktivere klikker du på linken “Deaktiver mulighet for direkte tilbud” Dersom du får et direkte tilbud vil du motta en epost fra oss angående dette. Aksepterer du tilbudet vil auksjonen bli avsluttet. Dersom du ikke aksepterer tilbudet vil auksjonen fortsette som før. Spørsmål og svar er synlige selv om auksjonen er avsluttet, og som selger kan du svare på spørsmål i inntil 24 timer etter aksjonsslutt. Blir auksjonen blir lastet opp på nytt med samme gjenstandsnr, vil spørsmål og svar også gjenopplastet. QXL viser hvor mange som har besøkt din auksjon. QXLviser hvor mange som har lagt til din auksjon i sin observatør. QXL viser hvor mange som har lagt inn bud på din auksjon.
Solgte auksjoner
Denne siden viser hva du har solgt, i tillegg til kontaktinformasjon til kjøperne. Her kan du også holde styr på hvilke kjøpere du har kontaktet, hvilke gjenstander du har mottatt betaling for og om du har gitt karakter på de forskjellige handlene. For å få frem all informasjon om kjøper, kontakte vedkommende eller for å gi karakter kan du klikke på QXL Listen viser i utgangspunktet auksjoner fra de siste 30 dager. For å endre klikker du på rullgardinmenyen, velger periode og deretter QXL For å se auksjonen kan du klikke på gjenstandsnr. for auksjonen du ønsker å se. Dersom du gjør endringer må du huske å lagre disse ved å klikke på QXL knappen som ligger over listen.
Gjennomførte handler
Her finner du en oversikt over dine auksjoner som ble avsluttet med salg. Listen viser i utgangspunktet auksjoner fra de siste 30 dager. For å endre klikker du på rullgardinmenyen, velger periode og deretter QXL For å se auksjonen kan du klikke på gjenstandsnr. for auksjonen du ønsker å se. For å få frem alle detaljene om den enkelte handel klikker du på QXL Hvis du har flere like varer å selge kan du klikke på QXL. Da kommer du til salgsskjemaet du fylte ut for denne auksjonen og laste den opp på nytt.
Personlig melding
På denne siden kan du skrive en personlig melding som vises nederst i karakterboken din. Her kan du gi en kort presentasjon av deg selv og eventuelt det du selger. Husk at det ikke er tillatt å legge ut kontaktinformasjon eller linke til eksterne sider i din personlige melding.
Planlagte salg
Her ser du en oversikt over dine planlagte auksjoner. Ved å klikke på linken under tittelen på auksjonen ser du enkelt hvordan auksjonen din kommer til å se ut. Ved å klikke på QXL kommer du salgsskjemaet. Her kan du endre pris, beskrivelse eller betingelser. For å avbryte auksjonen klikk på QXL
Usolgte gjenstander
På denne siden kan du se hvilke annonser som ble avsluttet uten vinnerbud. Listen viser i utgangspunktet auksjoner fra de siste 30 dager. For å endre klikker du på QXL Du kan klikke på gjenstandsnr for å se auksjonen, endre utropspris eller legge til promoteringer for å øke sjansene for salg når auksjonen blir gjenopplastet. For å laste opp auksjonen på nytt huker du av i boksen ved siden av auksjonen og klikker på QXL Du kan også laste opp flere auksjoner samtidig ved å huke av for de du vil skal starte. I denne listen kan du også se om en annonse allerede er blitt gjenopplastet og i hvilke liste den nå ligger.
Arkivèrte gjenstander
Her ligger alle auksjonene du har arkivert i 1 måned. For å dearkivere auksjoner huker du av for auksjonen du ønsker å dearkivere og trykker på ‘Dearkivèr gjenstander’.
Auksjonsmal
Ved å lage en mal kan du presentere et strømlinjeformet design og tekst for dine auksjoner. Når du bruker din egen mal kan du spare mye tid dersom du ønsker å inkludere den i dine auksjoner. Navn på mal: Spesifisèr navnet du ønsker å gi malen din, for eksempel “Servietter”. Kode som skal plasseres FØR gjenstandsbeskrivelsen – Her skriver du inn teksten du ønsker skal stå over selve gjenstandsbeskrivelsen. Kode som skal plasseres ETTER gjenstandsbeskrivelsen – Her skriver du inn teksten som skal stå under selve gjenstandsbeskrivelsen.
Svarteliste
Du har mulighet til å svarteliste brukere de ikke ønsker å handle med. Skriv inn medlemmets brukernavn, en kort kommentar og klikk på QXL For å fjerne finner du brukernavnet og klikker på QXL. Brukere du har svartelistet vil ikke få mulighet til å legge inn bud på dine auksjoner eller stille spørsmål i dine auksjoner.
Tekst til avslutningsmail
Når en auksjon er avsluttet blir det automatisk sendt en e-post til kjøperen. I denne e-posten kan du legge inn en personlig melding til kjøper. Du kan skrive en melding på inntil 3000 tegn, men vi anbefaler at du skriver kort og konsist for å unngå forvirring hos kjøper. Husk å lagre meldingen ved å klikke på QXL