Hvorfor er det sikkert å handle på QXL?

QXL har gjennom mange år arbeidet for våre brukeres sikkerhet. Vi har utarbeidet en rekke systemer som gjør at du som medlem kan føle deg trygg ved handel på vår side. I tillegg jobber vårt Kundesenter kontinuerlig med å sikre at gjenstandene som selges på QXL ikke strider mot norsk lov.
Følgende gjør at QXL er et sikkert nettsted for kjøp og salg:
1. Verifisering av mailadresse
Vi kontrollerer enhver mailadresse som blir registrert. Et tilsendt passord må oppgis ved første innlogging.
2. Verifisering av navn og postadresse
Alle navn og adresser verifiseres ved hjelp av en sikkerhetskode per sms eller post. Denne koden må aktiveres før en får mulighet til å selge. Koden bekrefter at selgere har registrert riktige personopplysninger. Qxl tilbyr også våre kunder rask registrering gjennom Bank ID . Dette er en form for elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering. Du kan lese mer om dette her.
3. Karaktersystem
Etter gjennomført handel kan karakterer gis til hverandre som viser hvordan kommunikasjon, betaling og leveranse fungerte. Alle karakterene samles i karakterboken og kan enkelt sees fra gjenstandssiden. På denne måten blir andres erfaringer bokført og useriøse aktører utestengt.
4. Sikkerhetsfilter
Vi overvåker aktiviteten på våre sider hele døgnet og våre sikkerhetssystemer er på kontinuerlig jakt etter ulovligheter. Automatiske systemer sammenligner kontoer i databasen slik at useriøse brukere som er utestengt ikke får opprettet en ny konto. Her hjelper det heller ikke å registrere seg med fiktive opplysninger. Våre sikkerhetssystemer finner useriøse brukere uansett.