Hvordan blir jeg medlem på QXL.no?
 
 

Ordliste

Auksjon:
Gjenstanden selges til den som har det høyeste budet når auksjonstiden er omme.
Automatisk budøkning:
Budene i en auksjon øker gjennom budøkning. Budøkningene avhenger av budets verdi.
Kjøp-nå:
Selger har lagt ut en gjenstand til en fast pris slik at du kan by denne prisen og få tilslaget med en gang.
Gjenopplasting:
Automatisk gjentakelse av auksjonen dersom man ikke får et vinnende bud. Kan også brukes dersom du har flere av en og samme vare til salgs. Du slipper da å lage auksjonen på nytt.
Listepris:
Prisen det koster å legge opp en auksjon, uavhengig av antall gjenstander til salgs i auksjonen. Oversikt over hvor mye du må betale i listepris finner du i vår prisliste.
Maksbud:
Maksbud betyr at du legger inn en øvre sum for hva du er villig til å by for en gjenstand. Systemet byr for deg i samsvar med budøkningen i auksjonen helt til denne summen er nådd.
Minstepris:
En selger kan sette skjult minstepris på sin auksjon. Dersom du er budgiver på en auksjon som har minstepris må ditt bud overgå denne prisen for at du skal kunne vinne auksjonen. Dersom minsteprisen ikke oppnås vil man ikke vinne auksjonen, og selger har mulighet til å laste opp auksjonen på nytt.
QXL Salgsassistent:
QXL Salgsassistent er et program du kan laste ned og installere på din PC. Dette er et kjekt verktøy for deg som laster opp mange auksjoner, da opplastningen går raskere med dette programmet. Du finner link til QXL salgsassistenten her: QXL Salgsassistent
Suksessprovisjon:
Suksessprovisjon betaler du til QXL dersom gjenstanden du selger blir solgt. Provisjonen blir beregnet ut fra prisen du får på gjenstanden. Oversikt over hvor mye du må betale i provisjon finner du i vår prisliste.
Utropspris:
Utropsprisen er prisen auksjonen starter på. Du kan kun legge inn bud som er høyere enn utropsprisen.