XML Api

Enkel løsning for deg som vil ha markedsplass på egen nettside

Frisk opp nettstedet eller bloggen din med en egen markedsplass! Ved hjelp av vår XML API løsning kan du enkelt opprette en egen markedsplass hvor du viser auksjoner som ligger på QXL.no. Du kan integrere det i din egen design, slik at brukerne får inntrykk av at det er en del av nettstedet eller bloggen din. Selve handelen foregår på QXL.no – Uten risiko for deg.

QXL tilbyr et begrenset read-only API for å hente ut auksjonslister i XML. Det finnes to typer XML’er man kan benytte: Listesider og gjenstandssider.

Listesider:

Du kan for eksempel vise alle gjenstander i en bestemt kategori. Kategorinummeret finner du i url-adressen når du er inne på en bestemt kategori. XML Feed for kategorien "Samleobjekter, Antikviteter & Kunst" ser slik ut:

http://www.qxl.no/Default/GetXMLListing.asp?isSimpleListing=1&catg=11315&xml=1

Den feeden viser alle auksjonene som ligger i den kategorien. Ofte har man derimot lyst til å begrense dette noe, for eksempel å bare vise auksjoner som starter på 1 krone, sortert etter når de slutter. Parametrene &listingsort=(Nummer) og &listingtype=(Nummer) kan ordne dette for deg. Bytt ut (Nummer) med det nummeret som tilhører riktig sorteringsalternativ. Se oversikt under. For å vise auksjoner som starter på 1 krone sortert etter sluttdato, skriver du da:

http://www.qxl.no/Default/GetXMLListing.asp?isSimpleListing=1&catg=11315&xml=1&listingsort=&listingtype=2

Du kan også vise alle auksjoner fra en bestemt bruker på QXL.no. Parameteret er &txtUser=BRUKERNAVN. Bytt ut BRUKERNAVN med brukernavnet til den brukeren du vil vise auksjoner fra. Koden for det er:

http://www.qxl.no/default/getxmllisting.asp?txtSearch=&Srchexc=&Catg=1&SearchType=0&InTitleAndDesc=0&Adv=1&CategoryType=0&xml=1&txtUser=BRUKERNAVN

Gjenstandssider:

I noen tilfeller ønsker man bare å vise en bestemt auksjon. Parameteret for det er &AuctionNr= Legg merke til at så lenge man kun har en parameter, trenger man ikke benytte & tegnet.

http://www.qxl.no/accdb/viewItemXML.asp?AuctionNr=19426829

AuctionNr er det samme som gjenstandsnummer, som du finner på hver auksjon.

Søkeresultater:

Man kan også vise et søk etter spesielle gjenstander. Da bruker man parameteret &txtSearch=(SØKETEKST) Man kan begrense hvor mange resultat søket skal gi ved å legge til &maxperpage=(NUMMER). Følgende kode viser søk på iPad med antall 10 resultater:

http://www.qxl.no/default/getxmllisting.asp?txtSearch=ipad&xml=1&maxperpage=10

Stilark:

Feedene over viser bare en tekstbasert liste over innholdet. For å vise frem innholdet på en brukervennlig måte, må du legge til et stilark. Parameteret for det er &stylesheetname=(NAVN PÅ STILARK DOKUMENTET). For eksempel har vi et stilark som heter brukerdefinert, og koden for å vise 10 søk på iPad blir da:

http://www.qxl.no/default/getxmllisting.asp?txtSearch=ipad&xml=1&maxperpage=10&stylesheetname=brukerdefinert

Du står fritt til å lage dine egne stilark (xls) på auksjonene, for å tilpasse innholdet til din egen nettside/blogg.

Alternative sorteringsmetoder:

&listingtype=(Nummer)   &listingsort=(Nummer)
1 Populære auksjoner (Flest bud) 1Sluttdato synkende
2 Kjøp Nå Auksjoner (Fastpris) 2 Sluttdato stigende
3 Auksjoner med utropspris 1 krone 3 Sorter etter pris synkende
4 Nye auksjoner (Siste 24 timer) 4 Sorter etter pris stigende
5 Auksjoner med bilde 5 Antall bud synkende
6 Profilerte auksjoner 6 Antall bud stigende
7 Slutter snart (Innen 24 timer) 7 Gjenstandstittel synkende
    8 Gjenstandstittel stigende