Vis dine auksjoner i egen nettbutikk

Mange har sin egen nettbutikk. Da kan det være greit å få vist frem det man har ute på auksjon på QXL.no i denne nettbutikken også. Vi har to ulike måter du kan gjøre dette på. Alternativ 1 er for deg som ikke har så mye erfaring med xml, html og css. Alternativ 2 krever mer erfaring, men lar deg styre hvordan auksjonene vises med egne stilark.

Alternativ 1: iFrame

Dette er løsningen for deg som ikke har noen særlig erfaring med xml, html og css. Kopier hele koden under og lim den inn der du ønsker å vise auksjonene dine. Bytt ut der hvor det står DITTBRUKERNAVN med brukernavnet du har på qxl.no. Hvis det kommer med linjeskift så skal disse fjernes.

<iframe scrolling="no"width="600"height="200"frameborder="0"src="http://www.qxl.no/default/getxmllisting.asp?txtSearch=&Catg=1&PageNum=1
&SearchType=0&InTitleAndDesc=1&txtUser=DITTBRUKERNAVN&Adv=1&AffParam=1&TypeTri=9&xml=1&maxperpage=4&stylesheetname=brukerdefinert"></iframe>

Alternativ 2: XML API

Har du erfaring med xml, html og css så har vi en xml feed uten noen form for styling. Denne tillater deg selv å kontrollere hvordan auksjonene skal vises. Der det står DITTBRUKERNAVN skal du bytte dette ut med brukernavnet du har på qxl.no. Hvis det kommer med linjeskift så skal disse fjernes.

http://www.qxl.no/default/getxmllisting.asp?txtSearch=&Catg=1&PageNum=1&SearchType=0&InTitleAndDesc=1&txtUser=DITTBRUKERNAVN&Adv=1&AffParam=1&TypeTri=9&xml=1&maxperpage=10

Slik endrer du visningen.

I kodene over er det parametre som kan endres på. De starter med tegnet &. Et eksempel er hvis du ønsker å vise 8 auksjoner i stedet for 4. Da endrer du &maxperpage=4 til &maxperpage=8. Da må du også endre høyden på rammen hvor auksjonene vises. Altså endre &height=“200” til &height=“400”

Du kan velge hvilke auksjoner som vises og hvordan de sorteres.Under finner du en oversikt alternative parametrene du kan bruke. Bytt ut NUMMER med det tallet som står til venstre for valgt alternativ i tabellen.

&listingtype=NUMMER   &listingsort=NUMMER
1 Populære auksjoner (Flest bud) 1Sluttdato synkende
2 Kjøp Nå Auksjoner (Fastpris) 2 Sluttdato stigende
3 Auksjoner med utropspris 1 krone 3 Sorter etter pris synkende
4 Nye auksjoner (Siste 24 timer) 4 Sorter etter pris stigende
5 Auksjoner med bilde 5 Antall bud synkende
6 Profilerte auksjoner 6 Antall bud stigende
7 Slutter snart (Innen 24 timer) 7 Gjenstandstittel synkende
    8 Gjenstandstittel stigende