Hvordan blir jeg medlem på QXL.no?
 
 

QXL personvernpolicy1. Generelt

Denne personvernpolicyen (policy for behandling av personopplysninger) forklarer hvordan QXL samler inn og behandler personopplysningene dine. Personvernpolicyen gjelder for personopplysninger som du gir til oss, eller som vi henter inn, via nettstedet QXL, www.qxl.no.


QXL  er dataansvarlig for personopplysningene dine. Hvis du har spørsmål om personopplysninger hos QXL, kan du ta kontakt med oss ved hjelp av kontaktinformasjonen som du finner under punkt 6.


Informasjonskapsler

Generelt sett kan du være anonym på nettstedet www.qxl.no. Vi samler likevel automatisk inn opplysninger om deg gjennom informasjonskapsler når du besøker hjemmesiden vår.


En informasjonskapsel er en liten tekstfil som plasseres på harddisken til datamaskinen, smarttelefonen eller annet IT-utstyr. Den gjør det mulig å kjenne igjen datamaskinen/IP-adressen og hente informasjon om hvilken nettleser du bruker, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du benytter deg av, som for eksempel hvilke søkeord du bruker på nettstedet.


Vi plasserer i all hovedsak informasjonskapsler på datamaskinen din for å føre statistikk over bruken av nettstedet. Vi henter blant annet opplysninger om hvilken nettleser du bruker, hvilke sider du besøker og hvilke koblinger du klikker på. Disse dataene gir oss et samlet inntrykk av hvordan nettstedet blir brukt. Statistikken som informasjonskapslene genererer, bruker vi til å forbedre nettstedet.


I tillegg til dette bruker vi informasjonskapsler for blant annet å dele begivenheter fra kalenderen vår på Facebook. Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over om du er logget inn på sider som krever passord.


Dette gjøres for å optimere konverteringen på nettstedet, forbedre nettstedet og drive målrettet markedsføring. Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler som plasseres av andre. Dette kan være firmaer som hjelper oss med å måle, analysere og styre tjenester, annonser og innhold.


Vi bruker informasjonskapsler til å:


- styre generell, teknisk funksjonalitet på nettstedet

- måle trafikk via Gemius og Google Analytics

- vise annonser fra ulike annonsenettverk

- vise annonser som vi mener er mest interessante for deg basert på din atferd


Enkelte informasjonskapsler lagres så lenge nettleseren er åpen, mens andre lagres lenger. Hvis du vil begrense hvilke informasjonskapsler vi lagrer, kan du endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din. Vær oppmerksom på at hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan du oppleve at enkelte tjenester og funksjoner ikke kan brukes. Dette kommer av at informasjonskapslene må lagre valgene dine for å fungere.


Du kan unngå å bruke informasjonskapsler, og du kan også fjerne eksisterende informasjonskapsler fra datamaskinen.


Hver nettleser har sin egen fremgangsmåte for å unngå informasjonskapsler. Nedenfor finner du lenker til forklaringer på hvordan du fjerner og blokkerer informasjonskapsler i forskjellige nettlesere:


Googles fremgangsmåte for å fjerne informasjonskapsler

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Firefox

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Google Chrome

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Internet Explorer 7, 8 og 9


Personopplysninger

Når du blir kunde hos oss, ber vi deg om å oppgi enkelte personopplysninger. For å by på en vare, må du oppgi navn, adresse, fødselsdato, e-post og telefonnummer. Opplysningene kan valideres med Nem-ID og CPR, eller brev. Ved validering via brev sendes opplysningene til JT-gruppen, som håndterer brevforsendelser for QXL.


Personopplysningene dine registreres, lagres og brukes kun for å gjøre det mulig å kjøpe eller selge varer på QXL samt for å overholde våre forpliktelser til bokføring og i henhold til forbrukerlovgivningen. Videre bruker vi personopplysningene dine til å informere om nyheter og tilbud hvis du aktivt har akseptert å motta slik informasjon.


Vi anvender dessuten dine personopplysninger for å kunne avslutte handelen mellom kjøper og selger på auksjon.


I tillegg til personopplysningene dine henter vi informasjon om hvilke produkter du byr på, kjøper, selger, angrer på eller reklamerer på. Det gjør vi for å forsikre oss om at alle auksjonene gjennomføres på etisk korrekt vis.


Personopplysninger som lagres av ekstern, sertifisert leverandør


Hvis du kjøper og selger på auksjon, skal du betale online med f.eks. Visa, MasterCard mv.


QXL benytter betalingsleverandøren Datatrans AG.


Vi bruker bare godkjente overførings- og lagringsprotokoller, som kryptering, for å forhindre at informasjonen blir gjort tilgjengelig for uautoriserte brukere. Sensitiv informasjon som betalingskortinformasjon krypteres til koder før den sendes til oss via internett gjennom sikre koblinger.


Bruk av databehandlere


Som nevnt i punkt 1 om informasjonskapsler, samarbeider vi med eksterne leverandører om den tekniske driften av nettsidene. Dette innebærer å forbedre nettstedet, drive målrettet markedsføring og retargeting samt innhente informasjon om produktvurderinger fra kundene våre.


De eksterne leverandørene fungerer som databehandlere og administrerer data som vi er ansvarlige for i henhold til våre instrukser. Databehandlerne kan ikke bruke informasjonen til andre formål enn å oppfylle avtalen med oss, og de har taushetsplikt knyttet til denne.


Google Analytics og Google AdWords, som eies av Google Inc. Etablert i USA. De nødvendige garantiene knyttet til overføring av informasjon fra EU til USA er sikret gjennom databehandlerens Privacy Shield-sertifisering.  Du finner en kopi av sertifiseringen her.


Oracle Corporation. Etablert i USA. De nødvendige garantiene knyttet til overføring av informasjon fra EU til USA er sikret gjennom databehandlerens Privacy Shield-sertifisering.  Du finner en kopi av sertifiseringen her.


Facebook Business. Etablert i USA. De nødvendige garantiene knyttet til overføring av informasjon fra EU til USA er sikret gjennom databehandlerens Privacy Shield-sertifisering.  Du finner en kopi av sertifiseringen her.2. Rettigheter


Som dataansvarlig ønsker vi å være åpne om hvordan vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har.


Rett til innsikt

Du kan til enhver tid be om å få tilgang til personopplysningene som QXL har registrert om deg. Dette kan være hva slags informasjon vi har registrert, hva disse brukes til, hvilke kategorier personopplysninger vi har lagret, hvem som eventuelt mottar denne informasjonen samt hvor opplysningene kommer fra.

Du finner en oversikt over personopplysningene, som vi har registrert på nettstedet QXL, ved å logge inn med kundenummer og passord på ‘Mitt QXL’ – ‘Personlig’. Her kan du også se hvilke varer du har bydd på, fulgt, kjøpt og solgt samt inn- og utbetalinger.

Du har rett til å få utlevert en kopi av de personopplysningene som vi behandler om deg. Det gjør du ved å henvende deg skriftlig til oss. Se kontaktinformasjon (punkt 6).


Rett til korrigering

Du har rett til å kreve at feilaktige opplysninger om deg rettes. Du kan få tilgang til informasjon som vi har samlet inn under registreringen av deg som kunde. Dette kan du gjøre på www.qxl.no – ‘Mitt QXL’ – ‘Personlig’.  Her kan du også be om at eventuelle uriktige opplysninger rettes. Av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke endre fornavn eller etternavn. Hvis du ønsker å endre navnet ditt, kan du sende oss en skriftlig henvendelse om dette. Vi endrer opplysningene på bakgrunn av denne. Se kontaktinformasjon (punkt 6).


Rett til sletting

Hvis det ikke lenger er nødvendig for oss å oppbevare og bruke personopplysningene dine, for eksempel for å oppfylle regnskapsforpliktelsene våre eller forpliktelser i henhold til forbrukerlovgivningen, er vi pålagt å slette alle eller deler av personopplysningene dine hvis du ber om det.

Du kan selv slette enkelte opplysninger som vi har samlet inn om deg under registreringen ved å gå til nettstedet www.qxl.no – ‘Mitt QXL’ – ‘Personlig’. Du kan også sende en skriftlig henvendelse til oss for å be om sletting. Se kontaktinformasjon (punkt 6).

Du kan også be om at vi sletter all informasjon vi har om deg, inkludert anonymisering av andre data, som for eksempel varer du har bydd på, kjøpt eller solgt, angret på eller reklamert på. Hvis du ønsker å be om sletting, kan du sende en skriftlig henvendelse til oss. Se kontaktinformasjon (punkt 6). Informasjonen om deg vil ikke kunne gjenopprettes, og kundeforholdet vil bli avsluttet.


Rett til kun lagring

Du har i visse tilfeller muligheten til å be om at personopplysningene dine kun lagres og ikke brukes. Dette gjelder for eksempel hvis du mener at den personlige informasjonen din ikke er korrekt. I så fall vil kundekontoen bli lukket, men ikke slettet. Hvis du ønsker å be om dette, kan du kontakte kundeservicen til QXL på e-post: kundeservice@qxl.no.


Rett til dataoverføring

Du har rett til å be om å få personopplysningene dine utlevert i et strukturert dokument, i alminnelig og maskinlesbart format, samt å få disse opplysningene overført til en annen dataansvarlig. Du finner en oversikt over personopplysningene som vi har registrert på nettstedet www.qxl.no – ‘Mit QXL’ – ‘Personlige’. Hvis du ønsker å få disse opplysningene utlevert i et nedlastbart format, kan du sende en skriftlig henvendelse til oss. Se kontaktinformasjon (punkt 6).


Rett til innvendinger

Du kan til enhver tid, av spesielle grunner, motsette deg behandlingen av personopplysningene dine.  Retten til innvendinger betyr at du har rett til å protestere mot legitim behandling av dine personopplysninger, hvis det er spesielle grunner til at du ikke ønsker at informasjonen din skal behandles.


QXL vil avgjøre om innsigelsen er berettiget selv om behandlingen av informasjonen ellers er legitim.


Rett til å trekke tilbake et samtykke

Hvis du har godkjent behandling av personopplysninger, har du rett til når som helst å tilbakekalle samtykket til behandling av den personlige informasjonen din.


Slik trekker du tilbake et samtykke:


Tillatelse til å bruke personopplysninger til å informere om nyheter og tilbud, jf. avsnitt 2.

Du trekker tilbake samtykket på www.qxl.dk – ‘Mitt QXL’ – ‘Personlig’ – ‘Konto- og e-postinnstillinger’ ved å fjerne krysset til venstre for det/de samtykkene du ønsker å trekke tilbake.

Tillatelse til å behandle og lagre personopplysninger, jf. avsnitt 2.

Du trekker tilbake samtykket på www.qxl.dk – ‘Mitt QXL’ – ‘Personlig’. Hvis du velger å trekke tilbake tillatelsen til å oppbevare personopplysningene dine, vil all personlig informasjon slettes. Denne kan ikke gjenopprettes. Kundeforholdet avsluttes.


Klagerett

Du kan sende en klage om vår behandling av personlig informasjon til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, Danmark.


3. Automatisk sletting av personlig informasjon

Persondataloven forplikter oss til å slette all informasjon som det ikke er nødvendig å lagre. Dette innebærer at vi løpende sletter informasjon fra databasene våre basert på følgende kriterier:

Hvis du har opprettet en kundekonto, men ikke aktivert den via aktiveringslenken, så sletter vi automatisk de registrerte opplysningene etter sju dager.

Hvis du ikke bruker nettstedet, appen eller mobilsidene (logger inn, surfer, byr, kjøper eller selger) i en periode på 18 måneder, sletter vi automatisk informasjonen vi har registrert om deg. Vi kan likevel være pålagt å lagre visse personopplysninger i et lengre tidsrom for å overholde juridiske krav, inkludert regnskapsføringslover og forbrukerlovgivning. Informasjon som vi har samlet inn i forbindelse med samtykket ditt (tillatelse til å sende deg markedsføring via e-post, sms og post), vil imidlertid bare bli slettet hvis du tilbakekaller samtykket ditt.

Du kan tilbakekalle samtykket ditt ved å følge den ovennevnte prosedyren.

Hvis du aktivt trekker deg som kunde (kansellerer kundeforholdet), blir informasjonen din slettet umiddelbart. Vi må likevel overholde juridiske krav, inkludert krav i regnskapslover og forbrukerlovgivning, og dette kan innebære at vi lagrer opplysningene dine i en lengre periode.


4. Sikkerhet

Vi har gjennomført egnede tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som skal forhindre at personopplysninger utilsiktet eller ulovlig ødelegges, tapes, endres, forringes, misbrukes eller kommer uvedkommende til kjenne.

All personlig informasjon lagres i en sikker database hos Lauritz.com A/S, som ejer QXL og behandles konfidensielt. Personopplysningene dine er kun tilgjengelig for autoriserte medarbeidere. Bare de medarbeiderne som har et reelt behov for å få tilgang til personopplysningene for å utføre et arbeid, får tilgang. Vi har etablert administrative regler for å sikre at medarbeidernes tilgang til personopplysninger på QXL’s server er begrenset til det ytterst nødvendige for å utføre det respektive arbeidet.

Serveren med personopplysningene er beskyttet mot uautorisert fysisk og elektronisk adgang. Beskyttelsen inkluderer en elektronisk brannmur og andre sikkerhetssystemer som virusskanning, installasjon av sikkerhetssystemer, sikkerhetstesting, sikkerhetskopiering og ominstallering, medarbeideropplæring, sikkerhetskontroller og andre tiltak for å forbedre datasikkerheten kontinuerlig.


QXL samarbeider med politiet. Derfor utleverer QXL  kundeinformasjon til politiet så langt som nødvendig for å hjelpe politiet i deres etterforskning. QXL kan være pålagt å utnolevere personopplysningene dine ved en rettskjennelse, ordre fra offentlig myndighet eller rettsorgan.


5. Endringer i personvernpolicyen

Vi forbeholder oss retten til enhver tid å endre denne personvernpolicyen. Hvis vi endrer den, vil du få informasjon om dette når du logger på nettstedet. Hvis du ikke ønsker å akseptere den nye personvernpolicyen, kan du ikke bruke nettstedet lenger. De personlige opplysningene dine kan bli slettet. Vi forbeholder oss likevel retten til å lagre personopplysningene i en lengre periode, for å følge lover, som blant annet regnskapslover og forbrukerlovgivningen.


6. Kontaktinformasjon

QXL Denmark A/S er dataansvarlig for den personlige informasjonen som samles inn via nettstedet. Hvis du sitter igjen med spørsmål, eller har kommentarer til personvernpolicyen til QXL, kan du ta kontakt med oss. Kontaktinformasjonen finner du nedenfor.

QXL Denmark A/S

Dynamovej 11

2860 Søborg

Telefonnummer: 44 50 98 30

E-post: Kundeservice@qxl.no