Informasjonskapsler på QXL

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler, også kalt cookies, er et stykke data i form av tekst som en bruker kan motta fra forskjellige nettsider som besøkes på internett. Informasjonskapselene lagres lokalt på brukerens harddisk gjennom nettleseren. Hensikten med dette er at nettleseren skal kunne ivareta personlig informasjon fra forskjellige vevtjenere på internett. Noe som gjør det enklere for utviklere å håndtere brukerpreferanser. En informasjonskapsel kan ikke spre virus eller gjøre andre skader på din maskin.

Bruk av informasjonskapsler på QXL

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenestene våre og forebygge svindel. Her lagres noen av dine tidligere valg på nettsiden i en liten tekstfil. Vi bruker denne informasjonen så din opplevelse av QXL blir mer personlig. Vi bruker også Google Analytics til å analysere hvordan våre brukere benytter seg av vår nettside. Fra Google Analytics får vi rapporter om aktiviteten på QXL.

• Google Analytics legger to typer informasjonskapsler:
    En permanent informasjonskapsel, som viser om brukeren er en tidligere besøkende, hvilken side brukeren kommer fra og evt. hvilken søkemotor som er benyttet.
  • Permanente informasjonskapsler lagres på din harddisk til den utløper eller du selv sletter den.
    Midlertidige informasjonskapsler brukes for å vise hvor, når og hvor lenge en bruker en på siden. De fjernes automatisk etter at du lukker fanen eller nettleseren. Google Analytics sammkjører ikke din IP-adresse med andre tjenester.

Slik kan du fjerne bruken av informasjonskapsler

Du kan blokkere bruken av informasjonskapsler på din maskin ved å endre på instillingene i din nettleser. Ettersom en informasjonskapsel lagres lokalt hos deg, er det kun mulig for deg å se, endre eller slette disse. Ved å tillate QXL bruk av informasjonskapsler hjelper det oss å gjøre din opplevelse på QXL bedre og mer personlig.
Ønsker du ikke å bruke informasjonskapsler fra QXL kan du i de fleste nye nettlesere kan du endre dette i nettleseren under avanserte instillinger. Her kan du også slette individuelle informasjonskapsler som din nettleser har lagret. Hvis du ikke ønsker å registrere dine besøk i Google Analytics kan du benytte deg av Googles Opt-Out Browser Add-on, denne vil da også påvirke dine besøk på andre nettstider.

Slik fjerner du informasjonskapsler