Salgsassistenten

Du finner siste versjon av Salgsassistenten her: QXL Salgsassistent

Salgsassistenten er et program som du laster ned og installerer på din PC.
QXL Salgsassistenten er et verktøy som brukes til å laste opp auksjoner på QXL og er spesielt tilrettelagt medlemmer som selger mye. Du kan forberede dine auksjoner lokalt på din egen PC før du publiserer annonsene.

Når du har installert Salgsassistenten kan du forenkle din salgsaktivitet på QXL betraktelig.

QXL Salgsassistent gir deg mulighet til å:

• Gi karakterer til flere brukere samtidig
• Bedre din kontroll og håndtering av mange auksjoner samtidig
• Lagre og strukturere dine auksjoner i ulike mapper og filer
• Ha Full HTML-støtte med formateringsmeny
• Importere/eksportere fra Excel
• Gjøre sorteringer som gjør det enklere for deg å administre dine kjøp og salg
• Publisere flere auksjoner samtidig

Merk: Dette verktøyet er valgfritt og ikke et krav for å kunne selge på QXL.

Last ned programmet her: QXL Salgsassistent

Har du Windows XP har du som regel Microsoft DotNet 2.0 og kan da laste ned Salgsassistenten uten DotNet.
Du kan sjekke om du har Microsoft DotNet 2.0 ved å gå på Start – Kontrollpanel – Legg til eller fjern programmer
Ring oss på telefonnr. 23 28 36 40 hvis du trenger hjelp eller har du spørsmål til hvordan du laster ned programmet.

Hvordan legge til din QXL konto?

Gå på menyen øverst i programmet.
Velg Innstillinger –> Behandle kontoer.
Du vil da få opp et vindu som du kan legge til, endre eller slette kontoer.
Her trykker du på knappen Legg til – fyll så inn korrekt QXL land, brukernavn og passord.

Hvordan endre språk?

Gå på menyen øverst i programmet.
Velg Innstillinger –> Endre Språk

Lagre betaling, frakt – og garantibetingelser

Gå på menyen øverst i programmet.
Velg Innstillinger → Standardbetingelser eller trykk på "F7" knappen på ditt tastatur
Her legger du inn betaling, frakt og garantibetingelser. Disse vil nå bli satt automatisk i dine nye auksjoner og gjør det raskere for deg å lage en auksjon.

Lage og laste opp en ny auksjon

Klikk på "Opprett" knappen på verktøylinjen.
Her får du valget om:

• Auksjon: Vanlig
• Auksjon: Bil
• Auksjon: MC
• Hurtigskjema (Anbefales)

Ønsker du å legge ut et produkt som ikke er bil eller MC velger du Auksjon: Vanlig eller Hurtigskjema.
Her må du legge inn ønsket kategori, beskrivelse og bilde av produktet, utropspris eller fastpris, betalings- og fraktbetingelser, startdato, og hvis du ønsker en promoteringspakke.
Når du har gjort dette trykker du på knappen Lagre, og auksjonen vil legge seg i den mappen du står i.

Du er nå klar til å laste opp din(e) auksjon(er) og slik gjør du dette

1. Stå feks. i mappen "Lagde auksjoner" under "Lokal"
2. Flytt auksjonen(e) over i mappen "Til opplasting" under "Lokal"
3. Gå til mappen "Til opplasting"
4. Trykk på knappen "Opplastning" øverst i verktøylinjen
5. Du vil nå få opp et nytt vindu der det står "Velg gjenstander å laste opp". Hvis du har laget flere auksjoner, huk av for de auksjonene du ønsker å laste opp og trykk "Neste".
6. Her vil du få opp en nytt vindu der du skal bekrefte opplastningen og totale kostnader på auksjonen. Trykk "Ja" for laste opp auksjon.
7. Auksjonen vil så lastes opp og det vil stå "Opplastingsprosessen gjennomført" når auksjonen er lastet opp.
8. Trykk så "Lukk"

Når du har laget dine auksjoner som planlagte:

Når du har laget en auksjon med planlagt dato laster du opp på samme måte som er forklart ovenfor.
Det er viktig at du synkroniserer etter du har lastet opp eller gjort endringer i auksjoner så disse auksjonene vil bli oppdatert på Mine sider på QXL og i Salgsassistenten.

Synkronisering av Salgsassistenten mot "Mine Sider"!

Trykk på knappen Synkronisering som ligger i verktøylinjen.
Den vil da begynne å synkronisere mot Mine sider på QXL.
Når synkroniseringen er vellykket, vil det stå "Synkroniseringsprossesen gjennomført".
Trykk så på knappen "Steng".

Eksportere (lagre) auksjoner til Excel/xml/CSV

Ved å eksportere auksjoner kan du lagre dine auksjoner lokalt i en excel/xml eller csv-fil.
Merk den eller de auksjonene du ønsker å eksportere
Gå til menyen øverst i programmet.
Velg Fil → Eksporter –> Eksporter til Excel/xml eller CSV-fil
Hvis du har laget mange auksjoner anbefaler vi at du eksporterer disse før du laster opp auksjonene.

Importere (hente opp) auksjoner til excel/xml/CSV

Gå til menyen øverst i programmet.
Velg Fil → Importer –> Importer til Excel/xml eller CSV-fil

Kopiere auksjoner

Høyreklikk med musen, og klikk Kopier/ Klipp eller Lim Inn.
På på menyen øverst i programmet. Velg Endre –> Kopier/ Klipp/ Lim Inn
Gå på verktøylinjen, her finner du også disse tre alternativene.

Opprett undermapper

Trykk på en mappe f.eks. "Lag auksjoner
Gå på menyen øverst i programmet. Velg Opprett –> Opprett Undermappe
Høyreklikk på en mappe, velg Opprett undermappe

Søk i Mine Salg og Mine Kjøp

Du kan søke etter auksjoner under både Mine Salg og Mine Kjøp.
Stå i mappen du ønsker under Mine Salg eller Mine Kjøp, bruk så søkefeltet opp i verktøylinjen.

Karakterer

Se karakterer du har fått og gi karakterer til de du ikke har gitt karakterer til.
For å gi karakter ved å bruke Salgsassistenten må du stå under Karakterer → Åpne
Her velger du hvilken du ønsker å gi karakter til. Ønsker du å gi den samme karakteren til flere merker du de du ønsker.
Gå på menyen øverst i programmet, Velg Opprett –> Karakter eller høyreklikk og velg Opprett Karakter